Actualitate

Consultări privind procesul de reformare a securității și apărării R. Moldova

Declaraţia a fost făcută astăzi de viceministrul Apărării, Igor Panfile, în cadrul consultărilor bilaterale cu experţii Procesului de Revizuire şi Planificare a Parteneriatului (PARP), desfăşurate la Ministerului Apărării (MAp), informează MOLDPRES.

Potrivit locotenent-colonelului Vladimir Ababii, şef Direcţie politică de apărare şi planificare a apărării a MAp, agenda de lucru a experţilor NATO la Chişinău prevede consultaţii bilaterale privind evaluarea implementării obiectivelor de parteneriat asumate de R. Moldova. De asemenea, a specificat sursa citată, în cadrul sesiunilo de lucru a experţilor vor fi discutate aspecte cu privire la Planul Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) Republica Moldova – NATO.

"Tematica consultărilor bilaterale este multidimensională şi cuprinde atît domeniul apărării, cît şi cel al securităţii naţionale. Este vorba despre consolidarea capacităţilor R. Moldova de combatere şi prevenire a terorismului, îmbunătăţirea controlului democratic al sectorului de apărare, inclusiv prin revizuirea rolurilor şi responsabilităţilor instituţiilor statale de bază", a declarat Vladimir Ababii.

Agenda consultărilor bilaterale include şi aspecte privind planificarea apărării şi cea bugetară, profesionalizarea Armatei Naţionale, dezvoltarea corpului de subofiţeri, managementul personalului, ameliorarea securităţii şi a muniţiilor.

Vizita de lucru a grupului de experţi NATO în domeniul PARP în R. Moldova se desfăşoară în perioada 2-4 mai. Scopul consultărilor bilaterale este de a trece în revistă reformele implementate în sectorul de apărare şi securitate pe parcursului anului 2011. R. Moldova a aderat la Programul "Parteneriat pentru Pace" (PpP) la 16 martie 1994, notează MOLDPRES.
 
via Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *