Social

Consumatorii vor fi OBLIGAȚI să furnizeze informații detaliate despre produsele alimentare puse în vânzare

Consumatorii din Republica Moldova vor avea acces la informații mai detaliate despre produsele alimentare achiziționate, substanțele sau ingredientele ce cauzează alergii sau intoleranță fiind indicate pe etichete.

Guvernul a obligat operatorii din domeniul alimentar, prin modificările operate vineri, 17 februarie, la legislație, să ajusteze etichetele cu prevederi explicite privind țara de origine a produsului, pentru cazurile în care ingredientul primar are o altă origine decât produsul finit, scrie Ziarul Național.

O cerință voluntară de etichetare este indicarea mențiunii „Hrănit fără organisme modificate genetic” sau „Hrănit fără OMG”, pentru carnea de pasăre/porcină și produsele cu un conținut mai mare de 50% de carne, precum și pentru ouăle de consum.

Furnizarea informațiilor referitoare la produsele alimentare urmărește asigurarea unui nivel ridicat de protecție a sănătății și a intereselor consumatorilor. Cetățenii vor putea face o alegere în cunoștință de cauză, ținând cont de considerații de ordin sanitar, economic, ecologic, social și etic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *