Ucraina

Contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei a început. Podoliak: Ofensiva durează deja de câteva zile

Consilierul principal al președintelui Ucrainei, Mihailo Podoliak, a declarat că a început contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei. Ofensiva durează deja de câteva zile, scrie UNIAN.

„Contraofensiva se desfășoară de câteva zile, este un război intens pe 1.500 de kilometri de graniță, dar acțiunile au început deja”, a declarat Podoliak la postul de televiziune italian Rai.

El a subliniat că armata ucraineană nu va lovi teritoriul Rusiei cu arme occidentale – dar acestea vor fi folosite exclusiv pentru dezocuparea teritoriilor ocupate.

„Noi nu vrem să lovim teritoriul Rusiei, noi vom folosi armele pe care ni le-ați dat pentru a distruge pozițiile Federației Ruse în teritoriile ocupate de Moscova, inclusiv Donbasul și Crimeea”, a explicat Podoliak.

Potrivit consilierului președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, acum Ucraina are rachete Storm Shadow cu rază lungă de acțiune, tancuri Leopard și sisteme antirachetă, „care ne-au fost furnizate de Franța și Italia”.

”F-16-urile ne vor permite în sfârșit să închidem spațiul aerian. Este un paradox: dacă le-am fi avut acum un an, războiul s-ar fi încheiat deja”, a mai adăugat el.

După cum a subliniat ulterior Podoliak pe pagina sa de Twitter, el se referea la distrugerea suportului logistic al invadatorilor ruși ca parte integrantă a contraofensivei.

Oficialul ucraienan a mai subliniat că contraofensiva „nu este un fel” de „un singur eveniment”, care va începe la o anumită oră a unei anumite zile, „cu tăierea solemnă a panglicii roșii”. În special, potrivit acestuia, „acestea sunt zeci de acțiuni diferite de distrugere a trupelor de ocupație ale Federației Ruse în direcții diferite, care au avut loc deja ieri, au loc astăzi și vor avea loc mâine”.

„Distrugerea intensivă a suportului logistic al inamicului este, de asemenea, o contraofensivă”, a spus Podoliak.

De asemenea, vă amintim că anterior, șeful mercenarilor Wagner Evghenii Prigojin a declarat că trupele armate ucrainene au început în oraşul Bahmut o contraofensivă cu atacuri de pe flancuri şi a calificat drept un ”şiretilic” afirmaţia preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a spus că armata ucraineană mai are nevoie de timp înainte de a lansa contraofensiva contra trupelor ruse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *