Actualitate

Contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei în regiunea Harkov s-a extins / Hartă cu evoluția frontului

Contraatacuri ucrainene de succes în nord-estul regiunii Harkov au pus bazele unei contraofensive ulterioare în această direcție. Acum, Forțele Armate ale Ucrainei pot, în zilele următoare, să împingă trupele ruse din raza de acțiune a artileriei care ajunge la Harkov.

Acest lucru este raportat de Institutul American pentru Studiul Războiului (Institutul pentru Studierea Războiului sau ISW). Potrivit acestuia, Forțele Armate ale Ucrainei lansează o contraofensivă de-a lungul unui arc larg în jurul Harkovului.

„Trupele ucrainene au capturat mai multe așezări la nord și la est de Harkov în ultimele 24 de ore, ceea ce a redus capacitatea trupelor ruse de a amenința al doilea oraș ca mărime din Ucraina”, se arată în raportul ISW.

Institutul pentru Studierea Războiului susține că această operațiune ucraineană se dezvoltă cu succes într-o contraofensivă mai largă – spre deosebire de contraatacuri mai localizate pe care forțele ucrainene le-au purtat mai devreme în timpul acestui război pentru a opri înaintarea Rusiei.

“Forțele ucrainene, în special, recuperează teritoriu de-a lungul unui arc larg în jurul Harkivului, mai degrabă decât să se concentreze pe o lovitură îngustă. Acest lucru indică capacitatea de a lansa operațiuni ofensive mai mari decât am văzut până acum în timpul războiului (deoarece forțele ucrainene au recucerit predominant periferia orașului). Kiev de la retragerea Rusiei, și nu într-o mare contraofensivă),” scrie ISW.

Separat, se remarcă disponibilitatea trupelor ucrainene de a concentra forțele necesare operațiunilor ofensive de o asemenea amploare, în loc să le folosească pentru apărare în Donbass. Potrivit analiștilor ISW, acest lucru mărturisește în plus încrederea Forțelor Armate ale Ucrainei în capacitatea sa de a respinge încercările ruse de a încercui forțele ucrainene în direcția Severodonețk.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *