Război

Contraofensiva Ucrainei în regiunea Harkov nu a ajuns încă la apogeu – ISW

Contraatacurile din nord și din sud ale Ucrainei vor forța probabil Kremlinul să acorde prioritate apărării unei zone de operațiuni în detrimentul alteia.

Contraofensiva SBU din regiunea Harkov nu a atins încă punctul culminant și avansează acum în regiunea Luhansk.

Acesta este subiectul unui raport recent al analiștilor de la Institutul american pentru cercetarea războiului (ISW).

După cum au remarcat experții, rușii nu au reușit să păstreze malurile râurilor Oskol și Seversky Donets și să le folosească ca granițe naturale pentru a împiedica forțele ucrainene să avanseze în părțile vulnerabile din estul Ucrainei ocupate de Rusia.

Terenul din partea de vest a regiunii Lugansk este potrivit pentru un război de manevră rapidă, pe care forțele ucrainene l-au folosit în mod eficient în estul regiunii Harkov la începutul lunii septembrie. Potrivit ISW, nu există încă indicii din surse deschise că armata rusă s-ar fi întărit semnificativ în partea de vest a regiunii Lugansk.

Analiștii consideră că contraofensivele din nord și din sud ale Ucrainei forțează probabil Kremlinul să acorde prioritate apărării unei zone de operațiuni în detrimentul celeilalte. Analiștii de la ISW scriu că acest lucru sporește probabilitatea de succes a Ucrainei în ambele zone.

Eliberarea regiunii Harkov

La începutul lunii septembrie, forțele armate ucrainene au lansat o contraofensivă. Încă de la 16 septembrie, președintele Volodymyr Zelenski a raportat că aproape toată regiunea Harkov fusese eliberată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *