Politică

Contraspionajul ucrainean lansează „bomba”: Rusia are deja un plan de invadare a Moldovei, care poate începe pe 9 mai, strategia Moscovei

Surse din contraspionajul ucraninean susțin pentru Channel 24 că succesul probabil al rușilor ar putea duce la faptul că se va deschide un nou „al doilea front”, în direcția sud-vestică. Kremlinul are un plan clar de a invada Moldova, ceea ce este o altă confirmare a faptului că Ucraina este doar o rampă de lansare pentru Rusia, iar rușii nu intenționează să se oprească afirmă sursa citată. Pentru ruși este important să formeze un “coridor terestru” pentru a “pompa” Transnistria cu arme. Dar forțele armate ale Ucrainei pun o rezistență acerbă în sudul Ucrainei, arată sursa citată.

Dacă acest lucru se va întâmpla cu adevărat, va fi de o importanță strategică, deoarece forțele armate ale Ucrainei o să fie necesare pentru a desfășura operațiuni de luptă acolo.

“Prezența trupelor ruse în această regiune va destabiliza situația politică din Balcani”, au declarat surse din serviciile de informații.

Ei notează că, urmând exemplul Republicilor pupulare Donețk sau Lugansk, Rusia poate recunoaște “independența” așa-numitei Republici Transnistria, astfel că integritatea teritorială a Moldovei va fi încălcată. După aceea, Federația Rusă va putea furniza arme acestui teritoriu.

De asemenea, serviciile de informații consideră că ulterior Vladimir Putin ar putea decide să alăture Transnistria Rusiei.

“Federația Rusă intenționează să aterizeze trupe aeriene pe avioane și elicoptere Il-76 în Transnistria. Avioanele și elicopterele ar fi zburat din Crimeea ocupată. Avioanele rusești ar putea fi doborâte de apărarea aeriană ucraineana”, explică serviciul de informații.

Ei remarcă faptul că este important ca Rusia de astăzi să creeze un coridor terestru în Transnistria pentru a transfera arme în acest mod. Prin urmare, rușii încearcă să formeze acest “coridor” de la Hersonul capturat prin regiunile Mykolaiv și Odessa.

Potrivit ofițerilor de contrainformații, ei ar putea încerca să debarce trupe în districtele Belgorod-Dnestrovsky și Saratsky din regiunea Odesa.

“Data invaziei Rusiei în Moldova poate fi 9 mai sau una din zilele următoare. De Ziua Victoriei, Putin ar putea declara recunoașterea de către Rusia a independenței Transnistriei. Serviciile speciale ruse pot planifica o debarcare la Tiraspol simultan cu organizarea de revolte și proteste la Chișinău”, a precizat serviciul de contrainformații.

La 26 aprilie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat o ședință a Consiliului de Securitate din cauza situației din Transnistria. Rusia a anunțat planurile pentru acest teritoriu, în special pe 22 aprilie. Astfel, erupții doresc nu numai să stabilească un coridor terestru spre Crimeea, ci și să rupă ieșirea din republica nerecunoscută, unde, chipurile, “suprimă și poporul rusofon”.

După aceea, o serie de țări recomandă cetățenilor lor să părăsească teritoriul Transnistriei și al Moldovei în ansamblu. Vorbim despre Bulgaria, SUA, Germania, Israel, Marea Britanie, Franța și Canada.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Sa va invadeze ,curvelor!Totdeauna ati stat cu curul intre doua suli!Javrelor,vorbitoare de rusa!Huòoooo!

 2. Ucraina cauta cu disperare sa anexeze regiunea transnistreana a RM. Ucrainienii au si ei mentalitatea expansionista ruseasca.

   1. Nu inca. Dar obsesia lor cu acea fasie de pamant moldovenesc este evidenta. Eu, personal, sunt de partea Ucrainei in acest razboi, dar cred ca RM trebuie sa fie atenta si sa nu se implice in acest razboi pe care nu il poate controla.

     1. Foarte logic. Acea fasie este parte a RM, desi este ocupata de rusi, dar Rusia e si va fi departe. Daca Ucraina o va ocupa, atunci va fi parte a Ucrainei.

 3. Toate neamurile slave, că se cheamă ruși sau ucrainieni, au avut ceva de furat de la români, în principal pământ și oameni. Pe unii i-au prostit așa de tare că nu mai știu ce limbă vorbesc, ce neam sunt, cine le sunt prieteni și cine dușmani.
  N-am niciun respect pentru statul ucrainian ce a sprijinit rusia în 1992 și care s-a bucurat nespus la pământurile românești primite cadou de la stalin. Nu are rost să dezvolt. Îmi pare rău de viețile omenești irosite dar… Dumnezeu nu bate cu parul.
  Românii trebuie să lupte permanent pentru interesul lor național. Punct!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *