Social

Controlul asupra securității Zonelor Economice Libere și în Portul „Giurgiulești” va fi sporit

Controlul de stat asupra securității Zonelor Economice Libere (ZEL) va fi consolidat. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi în prima lectură de Parlament, comunică MOLDPRES.

Documentul votat de aleșii poporului reglementează aspectele privind inițierea controalelor în ZEL-uri, în Portul Internațional Liber „Giurgiulești” și în parcurile industriale.  

Temei pentru această inițiativă legislativă a servit incendiul de la sfârșitul anului 2022, care s-a produs pe teritoriul Portului „Giurgiulești”, iar organele de supraveghere, inclusiv Agenția de Supraveghere Tehnică, nu au putut interveni cu control inopinat imediat din cauza obstacolelor legislative.

Prin modificările propuse va fi posibilă efectuarea controalelor inopinate, în cazul în care vor exista informaţii sau indicii, susținute prin probe aflate în posesia organelor de control, despre existenţa situaţiilor de avarie, incident sau încălcare gravă a regulilor de securitate ori siguranţă care prezintă pericol iminent și imediat pentru mediu, viaţă, sănătatea și proprietatea persoanelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *