Social

Controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei Leuşeni – Albiţa – prelungit pentru o perioadă de șase luni

Controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albiţa urmează să fie prelungit pentru o perioadă de şase luni, începând cu duminică, 15 octombrie, conform unui memorandum adoptat în şedinţa de joi a Guvernului României, transmite Agerpres și Deschide.md.

Memorandumul vizează prelungirea valabilităţii Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul statului vecin în punctul de trecere a frontierei, rutier, pe sensul de intrare în România.

”Astfel, se asigură continuitatea procesării cât mai rapide a fluxurilor de persoane şi a mijloacelor de transport, respectiv a consolidării bilaterale pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere”, informează Executivul de la București.

În luna aprilie, autorităţile de frontieră din România şi Republica Moldova au început să implementeze controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei Albiţa – Leuşeni, pe teritoriul României.

”Controlul coordonat se realizează atât de către poliţia de frontieră, cât şi de către autorităţile vamale ale celor două ţări, presupune controlul la trecerea frontierei efectuat separat de către personalul de control al statului de ieşire (Republica Moldova), urmat consecutiv de personalul statului de intrare (România), efectuat pe teritoriul unui singur stat. Din punct de vedere operaţional, implementarea controlului coordonat va contribui la procesarea cât mai rapidă a fluxurilor de persoane şi mijloace de transport”, informa Poliţia română de Frontieră, la momentul respectiv.

Lungimea frontierei dintre România şi Republica Moldova este de aproximativ 681 km, fiind operaţionalizate şase puncte de trecere a frontierei de stat rutiere deschise traficului internaţional.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *