Actualitate

(CONTROVERSE) “Comisia juridică” a Parlamentului a “ales” candidații pentru Consiliul Superior al Magistraturii și Consiliul Superior al Procurorilor

Pentru o funcție în cadrul organului colectiv al Procuraturii au candidat 6 persoane din mediul acamdemic. Comisia i-a propus parlamentului pe Gheorghe Mîțu, Igor Hardârcă și Ghenadie Fortuna. Într-un glas, candidații desemnați spun că vor reformarea instituției.

Gheorghe Mîțu, Candidat Desemnat La Funcția De Membru Al Consiliului Superior Al Procurorilor: „Evident nu putem să spunem că nu ar exista cel puțin teoretic careva elemente de ordin politic și lucrul spre care trebuie să aspirăm este să scoatem această instituție de sub influența politicului”.

Mai spectaculos a fost concursul pentru cele 3 locuri în cadrul consiliului superior al magistraturii – organ care are menirea de a sancționa sau de promova judecătorii. Membrii comisiei s-au interesat dacă candidații au rude în sistemul judecătoresc.

Gheorghe Avornic, Candidat Desemnat La Funcția De Memrbu Al Consiliul Superior Al Magistraturii: „Frați, surori, nași, fini, aveți în sistemul judecătoresc.

Am sigur, e vorba de sora mea, care este judecătoreasă, nu cred că o să mă facă de rușine, și nu cred că eu pot cumva să influențez și nu cred că este bine dacă sora este judecător eu să nu pot să conlucrez”. 

– Dana Scobioală, Candidat La Funcția De Membru Al Consiliului Superior Al Magistraturii: „Ruda cea mai apropiată este mama mea care judecător la Curtea Supremă de Justiție”.

– Sergiu Brânză, Candidat La Funcția De Membru Al Consiliului Superior Al Magistraturii: „Soția mea activează în calitate de judecător”.

– Violeta Cojocaru, Candidat Desemnat La Funcția De Membru Al Consiliului Superior Al Magistraturii: „Gradul de rudenie nu are nici o importanță fie directă, fie indirectă fiindcă sunt anumite principii după care te conduci din momentul în care ocupi o funcție. Eu nu am rude, ca principiu, după prevederile legale, ce prevede constituția și actele normative”.

Teo Cârnaț desemnat la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii

Nu am, cel mai mare grad profesional al rudei mele este maistru în construcție. Merci.

Vladislav Manea, Candidat La Funcția De Membru Al Consiliului Superior Al Magistraturii: „Eu am un prieten care într-adevăr dispune de o mașină luxoasă, Porsche, și mi-a făcut un mandat prin care eu câteodată, în week-end îmi place să, porsche e mașină sportivă, și la traseurile astea dezvolt viteză în segmentele care îs permise de lege”.
Candidatul nu s-a sfiit să spună și viteza cu care îi place să circule.

Comisia a decis, din cei 10 candidați – Gheorghe Avornic, Violeta Cojocaru și Teodor Cârnaț vor fi prezentați parlamentului pentru investire. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *