Internațional

Controverse la Kabul: O femeie a fost surprinsă în stradă de un jurnalist BBC, îmbrăcată într-o rochie de lungime medie (FOTO)

"Am fost şocat. Am ştiut că trebuie să capturez acest moment special pentru că nu am văzut niciodată o femeie mergând pe străzi îmbrăcată astfel", a spus Hayat Ensafi, jurnalist local.

În Afganistan, femeilor le sunt impuse restricţii referitoare la îmbrăcăminte. După ce a făcut fotografia, Ensafi a încercat să vorbească cu femeia misterioasă. "A plecat foarte repede şi nu a vorbit cu mine deloc", a adăugat acesta.

După ce Hayat a postat fotografia pe Facebook, mii de persoane au distribuit-o şi au comentat la adresa femeii.

Deşi este greu de spus câte persoane au văzut poză şi ce constituie un trend online într-o ţară cu o utilizare a internetului foarte scăzută, reporterul BBC din Kabul spune că femeia este în centrul multor discuţii.

"Am văzut mii de oameni vorbind despre asta. Nu numai pe reţelele de socializare, ci şi pe străzi oamenii vorbesc despre ea şi se întreabă dacă este bolnavă mintal sau dacă protestează", a spus Syed Anwar.

Unii utilizatori de Facebook interpretează gestul că pe unul politic.

"Este corpul ei, nu al vostru. Apreciaţi curajul. Vrem să vedem mai multe femei care să iasă aşa", a scris Siddiq.

"Corpul meu, dreptul meu", a scris o altă femeie din Afganistan.

Cu toate acestea, o parte din utilizatori au fost mai puţini încântaţi de gestul femeii. "Trăim într-o ţară musulmană şi nu putem suportă oamenii că ea", a comentat utilizatorl Ahmad.

"Este riscant pentru femei să iasă din casă cu picioarele descoperite. În acelaşi timp, unii oameni au argumentat că acest stil de îmbrăcăminte pavează drumul către propagandă talibană", a precizat Syed Anwar.

Identitatea femeii rămâne necunoscută. După ce am făcut poză, femeia a dispărut lăsând numai controverse în urmă să.

"Întregul Kabul este şocat", spune Hayat Ensafi.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *