Actualitate

Contul de Telegram și poșta electronică ale procurorului general interimar, Ion Munteanu, ar fi fost sparte. Pretinse conversații private, făcute publice

Contul de Telegram și poșta electronică ale procurorului general interimar, Ion Munteanu, ar fi fost sparte. Cel puțin asta arată datele publicate pe același site pe care anterior au fost publicate pretinse conversații private purtate pe Telegram de mai mulți oficiali de la Chișinău, transmite ZDG.

Administratorii site-ului, pe care anterior au fost publicate conversațiile private atribuite ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, consilierului prezidențial, Dorin Recean, și fostului deputat PLDM, Vadim Pistrinciuc, susțin că aceasta ar fi „cea mai mare scurgere de corespondență privată a oficialilor de rang înalt din R. Moldova. Mesaje, cutii poștale, conturi bancare”. 

După publicarea pretinselor conversații purtate de ministrul Justiției, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a emis un comunicat prin care a declarat că condamnă publicarea pretinselor conversații ale unor demnitari de stat de pe Telegram.

ZdG a examinat conținutul acestor presupuse conversații, în contextul în care mai multe persoane, numele cărora apar în chaturi, au confirmat că discuțiile ar fi, cel puțin, parțial veridice. 

Menționăm că site-ul pe care au fost publicate aceste mesaje a fost înregistrat marți, 8 noiembrie, în afara Republicii Moldova. Telegram este un serviciu de mesagerie instantă și VoIP dezvoltată de Telegram Messenger LLP, companie înregistrată în Londra, Regatul Unit, și înființată de antreprenorul rus Pavel Durov.

Șefa statului Maia Sandu a semnat miercuri, 12 octombrie, decretul prin care l-a numit pe Ion Munteanu, procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție (PA), în funcția de procuror general interimar, potrivit instituției Prezidențiale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *