Politică

Conturile ONG-ului care îi achita socialistului Dodon 45.000 de dolari – înghețate

Conturile asociației obștești de la care socialistul Igor Dodon primea salarii de 45.000 de dolari au fost înghețate. Anunțul a fost făcut chiar de Igor Dodon, în cadrul unui interviu pentru un post TV din Rusia, transmite Știri.md.

Potrivit politicianului, conturile au fost închise din cauza sancțiunilor impuse de mai multe țări împotriva Federației Ruse.

„Am văzut declarația autorităților moldovenești în care se spunea că nu s-au alăturat sancțiunilor împotriva Federației Ruse. În realitate, Moldova a susținut aproape toate sancțiunile. Drept exemplu pot oferi organizația pe care o conduc acum – Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă. Au fost blocate toate conturile. Nu putem duce relații financiare cu colegii și fondatorii noștri din Rusia”, a declarat Dodon.

După ce Igor Dodon s-a retras din Partidul Socialiștilor, acesta a fost numit președinte al Asociației Obștești „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, o organizație înființată de Delovaia Rossia și legată de Kremlin, notează The Washington Post. Salariul de funcție ar fi fost de 29.016 dolari lunar și un bonus lunar de 14.508 dolari, potrivit documentelor la care face referire publicația.

Cu toate acestea, contractul ar fi inclus anumite condiții. „Igor Dodon trebuia să primească aprobare de la noul angajator pentru tot ce spunea în public”, se menționează în articol. Acest lucru ar fi demonstrat de o captură de ecran a unei conversații prin SMS între Dodon și Igor Ceaika, cunoscut om de afaceri rus care este fiul fostului procuror general al Rusiei. În conversația din 2 decembrie 2021, Dodon a insistat că ar fi „o persoană liberă”. „Liber, dar restricționat de etica corporatistă a Uniunii (ruso-moldovenești)”, ar fi scris Ceaika.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *