Actualitate

Cooperare în domeniul justiției între Georgia și Moldova. Ce presupune acordul semnat între cele două state

„Semnarea unui memorandum de cooperare multidimensională în justiție va apropia și mai mult statele noastre, prin crearea unei platforme comune de împărtășire a experienței și bunelor practici între cele două instituții" a declarat Victoria Iftodi. Ministrul Justiției al Georgiei a afirmat că atât pentru Moldova, cât și pentru Georgia sunt esențiale reformele în justiție, iar acest acord vine să ofere noi oportunități de cooperare bilaterală ce vor permite o avansare mai rapidă pe agenda aderării la UE.

În baza documentului semnat, se preconizează cooperarea în domeniul reformării și modernizării sistemului judiciar, acordarea asistenței juridice reciproce în materie civilă, comercială și penală. De asemenea, instituțiile vor conlucra activ pe segmentul perfecționării legislației și armonizării acesteia la acquis-ul comunitar, precum și avansarea în domeniul e-guvernare cu scopul sporirii transparenței în activitatea de zi cu zi a celor două ministere.

În același timp, ministerele intenționează stabilirea unei cooperări pe segmente specifice de activitate cum ar fi: programe de realibitare și resocializare pentru persoanele aflate anterior în detenție, executarea deciziilor instanțelor de judecată pe cauze civile și administrative.

Reamintim, că ministrul Justiției, Victoria Iftodi se află într-o vizită de lucru în Georgia în perioada 15-18 mai, la invitația Ministerului Justiției, Ministerului Corecțiilor și Curții Constituționale din Georgia.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *