Social

Copii care au căzut într-o groapă a carierei Micăuți de aproape 100 de metri se află în stare gravă: S-au ales cu multiple traumatisme

Cei doi minori din comuna Micăuți, raionul Strășeni, care au fost găsiți de către oamenii legii după ce au căzut într-o prăpastie de circa 100 de metri adâncime, de pe teritoriul Carierei de piatră din localitate, au fost internați în stare gravă la Institutul Mamei și Copilului din Capitală. Aceștia au fost transferați în secția reanimare, transmite TV8.

Din spusele purtătorului de cuvânt al instituției, copiii s-au ales cu multiple traumatisme, hipotermie, traumatism cranio-cerebral și leziuni. Starea lor este în prezent gravă, dar stabilă.

„Pe parcursul dimineții de duminică, 12 februarie, la Institutul Mamei și Copilului au fost transportați doi minori din raionul Strășeni. La internare, aceștia prezentau traumatisme, hipotermie, traumatisme cranio-cerebrale, leziuni. Au fost transferați în secția de reanimare, unde se află și până la moment. În stare gravă, dar stabilă. Deocamdată, la reanimare evoluția de sănătate poate fi imprevizibilă, nu facem careva prognoze”, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt al instituției, Maxim Cazacu.

Vă amintim că doi copii de 10 și 11 ani din raionul Strășeni, au fost salvați duminică de polițiștii din Strășeni și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, după ce au căzut într-o groapă de pe teritoriul carierei Micăuți, la o adâncime de aproape 100 de metri, unde au zăcut în ger și pe timp de noapte de sâmbătă după-amiază. Părinții copiilor au fost cei care au alertat oamenii legii, după ce copiii au plecat de acasă și nu s-au mai întors. La căutarea celor doi minori s-au alăturat și reprezentanți ai primăriei locale, membri ai asociației de vânători și voluntari.

Potrivit IGP, copiii ar fi plecat la joacă în după-amiaza zilei de sâmbătă, 11 februarie, și nu s-au mai întors, iar părinții au alertat poliția. În căutarea minorilor au pornit imediat mai multe echipaje de polițiști, ulterior alăturându-se reprezentanții primăriei, membrii Asociației de vânători precum și un grup de voluntari.

După mai multe ore de eforturi și căutări, duminică, în jurul orei 11:00 copiii au fost găsiți într-o groapă de pe teritoriul carierei de piatră din Micăuți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *