Actualitate

Copiii aflaţi în dificultate ar putea beneficia de indemnizaţii pentru continuarea studiilor

Un proiect de lege în acest sens este propus şi urmează să fie dezbătut în Parlament, scrie IPN.

Potrivit unuia din autorii proiectului, Valentina Stratan, proiectul a fost elaborat pentru promovarea unor programe de susţinere a acestor elevi şi pentru încurajarea lor de a-şi continua studiile

Autorul iniţiativei menţionează că nevoia de reglementare a acestui drept se datorează faptului că actualmente calitatea de instruire a devenit una din condiţiile esenţiale pentru obţinerea unui loc de muncă or, în prezent numai o forţă de muncă calificată poate fi competitivă pe piaţa muncii.

Dacă va fi votat acest proiect în Parlament, modul de stabilire, plată şi cuantumurile indemnizaţiilor pentru aceşti elevi vor fi aprobate de către Guvern.

În acelaşi proiect, se propune ca familiile, constituite din 3 şi mai mulţi copii, să beneficieze de o alocaţie unică, care să fie acordată o dată în an şi să fie calculată pentru fiecare copil în mărimea venitului lunar minim garantat, stabilit în legea bugetului pentru anul următor.

Valentina Stratan menţionează că această alocaţie va fi un sprijin financiar din partea statului pentru susţinerea familiilor numeroase care educă şi întreţin mai mult de trei copii. Concomitent, acest proiect va avea un impact pozitiv asupra demografiei. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *