Social

Copiii din grădinițele și școlile din Chișinău vor beneficia de fructe proaspete în cadrul unei campanii

La prima etapă a proiectului, de mere proaspete vor beneficia peste două mii de copii din cinci școli și grădinițe din municipiul Chișinău, care vor fi selectate printr-un concurs de către organizatorii proiectului.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Economiei, Narine Sahakyan, reprezentant permanent al PNUD Moldova, consideră că prin intermediul acestui proiect se va reuși obținerea unor efecte pozitive asupra sănătății copiilor și a reușitei lor academice, datorită consumului de fructe proaspete. ”Adresăm un apel către toate părțile interesate, în special, companiile din sectorul privat și părinți, să investească și să doneze pentru acest proiect, iar noi ne angajăm să dublăm fiecare leu donat. Sperăm că inițiativa noastră va crea o nouă piață pentru fructele proaspete, minim prelucrate și va crea mai multe locuri de muncă”, a afirmat Narine Sahakyan.

Inițiativa face parte din proiectul „Dezvoltarea afacerilor inovatoare pentru o creștere economică durabilă la nivel local”, susținut financiar de Guvernul Norvegiei și PNUD Moldova şi implementat în parteneriat cu Ministerul Economiei, care își propune promovarea inovației în sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, prin transferul și absorbția de cunoștințe, tehnologii și comunicare între întreprinderi. Proiectul se desfășoară în perioada 2014-2017.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *