Social

Copiii din şcolile-internat se află la odihnă în Italia

Elevii de la gimnaziile-internat din Străşeni, Cărpineni şi Gimnaziul-internat nr. 3 din mun. Chişinău se vor afla la odihnă şi tratament în Italia până la 27 august curent.

Vizita copiilor este organizată în baza acordului de colaborare cu Asociaţia de Voluntariat PUER din Italia, semnat de viceministrul Educaţiei Tatiana Potâng în anul 2011. Acordul prevede tratament şi vacanţă gratuită în Italia pentru copiii moldoveni din familii aflate în condiţii sociale şi de sănătate defavorabile. Astfel, grupe de copii din RM merg periodic la odihnă şi tratament în Italia, în vacanţele de vară, iarnă şi la sărbătorile de Paşti, deja al doilea an.

Potrivit viceministrului Educaţiei, în perioada respectivă se prevede organizarea unor activităţi de asistenţă gratuită, oferită de Italia în scopul de profilaxie, de restabilire şi îmbunătăţire a condiţiilor de sănătate a copiilor moldoveni. Copiii vor avea posibilitatea să beneficieze de sejururi la mare şi la munte, excursii, precum şi de servicii medicale de diagnosticare performante.

Sejurul se desfăşoară în familii-gazdă aprobate de Departamentul pentru minori străini din cadrul Ministerului de Solidaritate Socială din Italia.

(A. C.)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *