Social

Copiii născuți pe teritoriul țării noastre vor beneficia de dreptul garantat la cetățenia R. Moldova

Inițiativa legislativă care prevede dreptul garantat la cetățenia Republicii Moldova pentru fiecare copil născut pe teritoriul țării noastre a fost votată, în a doua lectură, de 68 de deputați. 

DOCUMENTUL vizează modificarea Legii cetățeniei Republicii Moldova în vederea excluderii sintagmei ce prevede că copiii născuți pe teritoriul țării pot obține cetățenia Republicii Moldova doar dacă la momentul nașterii cel puțin unul dintre părinții deține dreptul de ședere, beneficiază de protecție internațională sau este recunoscut apatrid de către autoritățile competente. Prin excluderea acestei prevederi proiectul urmărește conformarea normei legale cu prevederile Convenției ONU privind statutul apatrizilor, Convenției ONU privind reducerea cazurilor de apatridie și Convenției cu privire la drepturile copilului.

Initiațiva legislativă aparține deputatei Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Angela Munteanu-Pojoga. Proiectul de lege este susținut de Instituția Avocatului Poporului și de Consiliul de  egalitate, fiind menționat drept sugestie legislativă în raportul pentru anul 2021 privind situația prevenirii discriminării în țara noastră.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Mare porcarie! De acuma femei din toata lumea a treia or sa mearga in Moldova sa nasca, ca sa ajunga dupa aia mai usor in Uniunea Europeana.
    Daca au un copil cu cetatenia Republicii Moldova nu or sa mai poata sa fie expulzate inapoi in tara lor, si dupa aia or sa fuga in Uniunea Europeana.

    Cetatenie prin nastere este o gaselnita globalista ca sa stearga granitele globale. Se intampla in Statele Unite, si decat oligarhii globalisti iubesc chestia asta. Tot restul cetatenilor o urasc.

  2. Nu stiu de ce mai trebuiau sa voteze ceva care exista in kegislatie, inclusiv a RM.

    1. Exista in legislatie ca un copil cu parinti cetateni moldoveni capata automat cetatenia moldoveana. De acuma o femeie straina va putea sa vina ca turist in Moldova, sa nasca un copil, si copilul va avea automat cetatenia Moldoveana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *