Social

Fetiță lăsată în apă fierbinte, moartă în chinuri. Părinții criminali contestă judecata

Doi soți din Călărași au fost trimiși în judecată pentru omor calificat, pentru că și-au lăsat fiica de 2 ani și 10 luni să moară în chinuri. În rechizitoriul procurorilor se menționează că fetița s-a aflat în agonie timp de mai multe ore. 

În mai 2023, la un an și jumătate de la săvârșirea faptei, părinții au fost trimiși în judecată pentru omor calificat asupra unui membru de familie. În dosar se află și bunica paternă a copilului care este acuzată de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Prahova, județ unde s-a întâmplat cruzimea.

Față de soții Horia și Diana Mihai s-a luat și măsura arestului preventiv. Inculpații au contestat, însă, măsura arestului, cererile acestora fiind respinse de instanță.

Micuța Petronela avea 2 ani și 10 luni când un gest îngrozitor al părinților a ucis-o. În seara zilei de 26 octombrie 2021, pe fondul unor neînțelegeri între soți, și din cauza faptului că minora defecase în pantaloni, tatăl a luat copilul și l-a lăsat mai multe minute în cadă, în apă fierbinte. Deși fetița suferise arsuri grave, pentru părinți nu a contat acest lucru. În loc să îi ofere ajutor, cei care îi erau mamă și tată au băgat-o pe micuță la culcare. 

Acuzațiile procurorilor

Tatăl este acuzat că: „a dus minora în cada din baia imobilului, (…) suferind arsuri de grad II-III pe 54% din suprafața corporală, după care, în intervalul orar 22:00 – 05:00, deși, în calitate de tată biologic al minorei, avea obligația legală de a acționa în sensul asigurării accesului, de urgență, la îngrijiri medicale de specialitate adecvate situației victimei, nu a luat nicio măsură ci a stat în pasivitate fără a face absolut niciun demers pentru a-i salva viața”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Procurorii mai susțin că inculpatul a prevăzut „decesul victimei, rezultat ce nu a fost urmărit, însă a fost acceptat”.

Și mama fetiței este acuzată de fapte similare. „Probele administrate în cauză au evidențiat că deși victima avea nevoie de îngrijirea mamei, întrucât defecase în pantaloni, inculpata a refuzat să o spele pe fiica sa minoră, prin inacțiunea sa, materializată în refuzul de a-și îngriji fiica, inculpata a creat pentru victimă o stare de pericol pe care s-a grefat acțiunea soțului său, (…) victima suferind arsuri de gradul II și III pe 54% din suprafața corporală, iar ulterior, deși era obligată să ia toate măsurile ce se impuneau a fi luate pentru a preveni moartea victimei, inculpata a stat în pasivitate timp de aproximativ 6-7 ore”, se mai arată în rechizitoriu.

Sursa Adevarul

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *