Externe

Coreea de Nord afirmă că a lansat un submarin cu arme nucleare tactice

Agenția de stat nord-coreeană CTAC a raportat că Coreea de Nord a lansat miercuri un nou “submarin nuclear tactic de tip coreean”.

La ceremonia de lansare a submarinului a participat liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Noul submarin “își va îndeplini misiunea de luptă ca unul dintre principalele mijloace ofensive subacvatice ale Marinei RPDC”, a declarat Kim în timpul ceremoniei.

Submarinul, denumit “Hero Kim Kun Ok”, va marca “începutul unui nou capitol în consolidarea Marinei RPDC”, a relatat CTAC.

“Nu există loc de retragere în urmărirea extinderii construcției de nave militare, deoarece este o prioritate care trebuie îndeplinită fără greș”, a declarat Kim.

Declarația a fost făcută după ce Coreea de Nord a declarat că a simulat un atac cu rachete nucleare în weekend pentru a avertiza Statele Unite de “pericolul unui război nuclear”.

Simularea a fost un răspuns la exercițiile militare comune desfășurate de Statele Unite și Coreea de Sud la începutul săptămânii, a raportat atunci CTAC.

Președinții american și sud-coreean au promis să intensifice cooperarea militară după un summit la Seul în luna mai și după ce Coreea de Nord a efectuat peste o duzină de teste cu rachete în acest an, față de patru teste în 2020 și opt în 2021.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *