Externe

Coreea de Nord confirmă testul cu o rachetă balistică intercontinentală și avertizează asupra unor măsuri mai puternice

Coreea de Nord a declarat duminică că cel mai recent test cu rachetă balistică intercontinentală a fost menit să consolideze și mai mult capacitatea sa de atac nuclear “fatal” împotriva rivalilor săi, în timp ce amenința cu măsuri puternice suplimentare ca răspuns la antrenamentul militar planificat între Statele Unite și Coreea de Sud.

Testul ICBM de sâmbătă, primul test de rachetă al Nordului de la 1 ianuarie, semnalează faptul că liderul său Kim Jong Un folosește exercițiile rivalilor săi ca pe o șansă de a extinde capacitatea nucleară a țării sale pentru a-și spori influența în viitoarele negocieri cu Statele Unite. Un expert spune că Coreea de Nord ar putea căuta să organizeze exerciții operaționale regulate care să implice rachetele sale ICBM.

Agenția oficială de știri Korean Central News Agency din Coreea de Nord a declarat că lansarea ICBM-ului Hwasong-15 existent a fost organizată “brusc”, fără notificare prealabilă, la ordinul direct al lui Kim.

KCNA a declarat că lansarea a fost concepută pentru a verifica fiabilitatea armei și pregătirea de luptă a forței nucleare a țării. Aceasta a precizat că racheta a fost lansată la un unghi înalt și a atins o altitudine maximă de aproximativ 5.770 de kilometri, parcurgând o distanță de aproximativ 990 de kilometri în timpul unui zbor de 67 de minute înainte de a lovi cu precizie o zonă prestabilită în apele dintre Peninsula Coreeană și Japonia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *