Internațional

Coreea de Nord interzice cetăţenilor săi să aibă acelaşi nume ca al dictatorului lor

Un document de stat obţinut de postul de televiziune sud-coreean KBS TV conţine un ordin administrativ din partea fostului lider nord-coreean Kim Jong-il pe care toţi oficialii de partid, ai armatei şi poliţiei au fost nevoiţi să îl distribuie. Ordinul a fost emis în ianuarie 2011, la scurt timp după ce Kim Jong-un a fost numit succesor al tatălui său. Kim Jong-il a murit în decembrie 2011.

“Toate organele de partid şi autorităţile securităţii publice ar trebui să întocmească o listă cu cetăţenii numiţi Kim Jong-un … şi apoi să le ceară să îşi schimbe numele voluntar”, susţinea documentul, conform extraselor publicate de KBS.

Procesul a implicat corectarea numelor pe documentele oficiale, incluzând cardurile de securitate socială şi diplomele de învăţământ. Oficialii au primit de asemenea ordinul de a anula certificatele de naştere pentru nou născuţii numiţi Kim Jong-un.

“Autorităţile ar trebui să se asigure că nimeni nu va depune plângeri inutile şi nimeni nu va răspândi bârfe cu privire la aceste proiect”, conform documentului.

Autenticitatea directivei oficiale nu a putut fi verificată independent şi Ministerul Unificării din Seul a refuzat să comenteze asupra veridicităţii actului.
Dar un oficial guvernamental sud-coreean a declarat că regimul din Phenian este cunoscut pentru faptul că a interzis cetăţenilor să aibă acelaşi nume ca preşedintele fondator Kim Il-sung şi ca fiul său, Kim Jong-il.

“Ţinând cont că Nordul a aplicat această politică când erau la conducerea ţării doi foşti lideri, există posibilitatea să o facă şi acum”, a declarat oficialul, care a cerut să rămână anonim.

Dinastia Kim conduce Coreea de Nord de peste 6 decenii cu o mână de fier şi cu un cult al personalităţii dus la extrem.

Park Jin-hee, o refugiată nord-coreeană care lucrează pentru KBS, a declarat că ea este sigură că directiva din 2011 a fost pusă în aplicare.
“Nimeni în Coreea de Nord nu are numele Kim Il-sung şi Kim Jong-il, şi nu există niciun dubiu că acelaşi principiu se aplică şi pentru Jong-un”, a declarat Park, care a fugit din Coreea de Nord în 2008.

sursa: ro.stiri.yahoo.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *