CSI / RusiaInternaționalRăzboi

Coreea de Nord salută referendumurile ilegale organizate de Rusia în cele patru regiuni ocupate ale Ucrainei

Coreea de Nord a salutat rezultatele „referendumurilor” din patru regiuni ocupate ale Ucrainei, care au fost descrise ca fiind un „spectacol de propagandă” și „ilegale” de către autoritățile ucrainene de la Kiev, potrivit agenției ruse TASS.

„Respectăm voința locuitorilor care au dorit să se reunească cu Rusia și susținem poziția guvernului rus de a face din aceste regiuni parte din țară. Referendumurile au fost organizate în conformitate cu Carta ONU, care consacră principiile egalității oamenilor și dreptul lor la autodeterminare, în conformitate cu proceduri legitime care au făcut posibilă reflectarea voinței locuitorilor celor două republici și două regiuni”, potrivit unui comunicat al Ministerul nord-coreean de Externe în care este citat Jo Chol Su, șeful Departamentului pentru Organizații Internaționale.

Astfel, potrivit diplomatului nord-coreean, SUA „abuzează de Consiliul de Securitate al ONU” și se amestecă în afacerile interne ale țărilor independente și le încalcă drepturile lor legale, în timp ce încearcă să păstreze o lume unipolară, potrivit sursei citate.

„Nu se vor mai întoarce niciodată zilele în care SUA pot folosi Consiliul de Securitate al ONU ca scut și mijloc de agresiune pentru a-și menține supremația”, a declarat diplomatul statului comunist, menționând că Washingtonul a declanșat războaie de agresiune împotriva unor state suverane, inclusiv fosta Iugoslavie, Afganistan și Irak.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *