Actualitate

Coreea de Nord şi SUA au discutat despre implementarea acordului dintre cele două ţări

Evenimentul a reprezentat prima discuţie faţă în faţă, între cele două părţi, de la summitul istoric între Donald Trump şi Kim Jong-un. Echipa americană a fost coordonată de diplomatul Sung Kim, ambasadorul american în Filipine.

Consilierul prezidenţial pentru probleme de securitate naţională, John Bolton, a declarat pentru CBS că secretarul de Stat Mike Pompeo va păstra contactul cu Phenianul, în viitorul apropiat, privind desfiinţarea programului nuclear şi balistic.

Bolton a declarat într-un interviu că, dacă Phenianul va coopera, cele două ţări ar reuşi să pună capăt acestor programe în mai puţin de un an, ceea ce ar ajuta la reducerea sancţiunilor impuse Coreei de Nord.

"Dacă au luat deja decizia strategică de a face acest lucru şi cooperarează, ne putem mişca foarte rapid. Este în avantajul Coreei de Nord ca programul să fie desfiinţat foarte repede. Apoi eliminarea sancţiunilor, ajutorul acordat de Coreea de Sud şi Japonia, toate pot începe să se dezvolte", a declarat Bolton.

Pompeo a afirmat luna trecută că nu va impune o dată limită pentru denuclearizarea Coreei de Nord şi că va "reevalua constat" dacă există suficient progres privind continuarea negocierilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *