Internațional

Coreea de Nord susține că Israelul este vinovat de vărsarea de sânge în Gaza

Presa de stat din Coreea de Nord a învinovăţit marţi, 10 octombrie, Israelul că provoacă vărsarea de sânge în Gaza, transmite Reuters, observând că este prima luare de poziţie a Phenianului în privinţa conflictului dintre Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas.

Cotidianul Rodong Sinmun, oficios al partidului comunist nord-coreean, a publicat un scurt articol despre violenţe şi victime, citând presa străină. ”Comunitatea internaţională susţine că această ciocnire este rezultatul acţiunilor criminale continue ale Israelului împotriva poporului palestinian, iar calea fundamentală de ieşire este construcţia unui stat palestinian”, scrie publicaţia citată.

Reuters reaminteşte că violenţele în care şi-au pierdut viaţa peste 1500 de oameni au fost urmate de declaraţii internaţionale de sprijin pentru Israel şi de apeluri la încetarea luptelor şi protecţia civililor după atacul devastator declanşat de Hamas de la sfârşitul săptămânii trecute.

Menționăm că Hamas a ameninţat că va executa un ostatic israelian de fiecare dată când Israelul bombardează fără avertisment o locuinţă palestiniană.

Este posibil să urmeze un atac terestru al forţelor armate israeliene, care au mobilizat 300.000 de rezervişti – măsură de o amploare fără precedent, menţionează Reuters – şi au impus o blocadă a Fâşiei Gaza.

Presa nord-coreeană contrazice frecvent punctele de vedere occidentale, în special ale Statelor Unite, în problemele internaţionale. Luni, mass-media de la Phenian a condamnat ”forţele ostile din interiorul şi din afara Siriei” pentru atacul recent cu drone care a făcut multe victime în această ţară.

Coreea de Nord consideră că a fost vorba de o încercare de a răsturna prin mijloace teroriste regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *