ActualitateExterne

Coreea de Sud amenință cu suspendarea pactului militar cu Nordul din cauza baloanelor de gunoi

Coreea de Sud intenționează să suspende un acord militar semnat cu Coreea de Nord în 2018, a declarat luni biroul prezidențial, după ce Seulul a avertizat cu privire la un răspuns puternic la baloanele lansate din Nord care transportă gunoaie către Sud, scrie Reuters, potrivit mediafax.

Coreea de Nord a lansat sute de baloane peste graniță, care au aruncat gunoaie în toată Coreea de Sud.

Consiliul Național de Securitate a declarat că va propune suspendarea acordului militar în ședința cabinetului de marți.

Suspendarea acordului va deschide calea pentru ca Sudul să desfășoare antrenamente în apropierea graniței militare și să ia „măsuri suficiente și imediate” ca răspuns la provocarea Coreei de Nord, a declarat Consiliul într-o declarație.

Acesta nu a detaliat care ar putea fi aceste măsuri.

Pactul, care a fost cel mai substanțial acord rezultat în urma lunilor de întâlniri istorice la nivel înalt dintre cele două Corei în 2018, a fost aproape eliminat atunci când Coreea de Nord a anunțat anul trecut că nu mai este obligat să îl respecte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *