ActualitateEconomie

Coreea de Sud și România discută despre legături mai strânse în energia nucleară și apărare

Ministerul industriei din Coreea de Sud a declarat luni că a discutat modalități de a-și extinde parteneriatul industrial cu România, concentrându-se pe sectoarele energiei nucleare și apărării, relatează The Korea Times citat de Rador Radio România.
Ministrul Industriei, Ahn Duk-geun, s-a întâlnit la Seul cu omologul său român Ștefan Radu Oprea, pentru a împărtăși idei privind extinderea cooperării în comerț și investiții, potrivit Ministerului Comerțului, Industriei și Energiei. În timpul întâlnirii, cele două țări au împărtășit un consens privind neutralitatea emisiilor de carbon, România promițând sprijin pentru inițiativa Coreii de Energie fără Carbon, sau CFE, propusă de președintele Yoon Suk Yeol în timpul discursului său principal la Adunarea Generală a Națiunilor Unite din septembrie. De asemenea, Coreea de Sud a subliniat că a patra economie a Asiei va fi cel mai bun partener pentru România în sectorul energiei nucleare, oferind prețuri competitive, calitate și livrare la timp.

În iunie, Korea Hydro & Nuclear Power a încheiat un acord cu compania românească de energie nucleară SNN pentru a construi o instalație de îndepărtare a tritiului, menită să extragă tritiul din apa grea și să  depoziteze apa în siguranță. De asemenea, Coreea de Sud și-a exprimat speranța de a consolida legăturile cu națiunea est-europeană în sectorul apărării, subliniind că sistemele sale avansate de apărare pot contribui semnificativ la modernizarea armatei României.

Ministerul a adăugat că cele două țări își pot consolida legăturile în sectorul apărării prin investiții, transfer de tehnologie și urmărirea în comun a exporturilor către țări terțe. (Yonhap)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *