ActualitateExterne

Coreea de Sud vrea să repornească difuzoarele uriașe de la graniță, după ce Nordul a trimis sute de baloane cu gunoi

Consiliul prezidențial pentru Securitate Națională (NSC) din Coreea de Sud ar urma să discute un plan de reluare a campaniilor de propagandă prin difuzoare la granița cu Coreea de Nord, ca răspuns la lansarea de către Nord a aproximativ 600 de baloane care transportă gunoaie către Sud, a declarat duminică o sursă apropiată acestui subiect, potrivit agenției de știri Yonhap.

Reuniunea CNS va avea loc duminică după-amiază și va fi prezidată de consilierul pentru securitate națională Jang Ho-jin, potrivit biroului președintelui Yoon Suk Yeol.

La începutul zilei, armata sud-coreeană a declarat că Coreea de Nord a trimis baloane purtătoare de gunoaie către Sud încă de sâmbătă, în ciuda avertismentului Sudului că va lua măsuri “nespus de dureroase” împotriva unor astfel de acte provocatoare.

content-image

Este pentru prima dată când biroul prezidențial va organiza o reuniune a CNS din cauza provocării Nordului cu baloane.

O altă sursă din cadrul armatei sud-coreene a declarat: “Difuzoarele împotriva Coreei de Nord sunt pregătite să reia activitatea în orice moment”.

Campania de propagandă a Coreei de Sud prin difuzoare fusese reluată temporar în 2010, 2015 și 2016, în urma provocărilor Nordului.

Baloanele purtau diverse gunoaie, precum mucuri de țigară, hârtie și pungi de plastic, la fel ca și baloanele anterioare, potrivit armatei de la Seul.

Coreea de Nord a trimis anterior, marți și miercuri, aproximativ 260 de baloane care transportau gunoaie și excremente către Sud, după ce a avertizat asupra unei “acțiuni de tip “tit-for-tat” împotriva pliantelor anti-Pyongyang trimise de activiștii din Sud.

content-image

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *