Ultima oră

Corman cheamă deputații să susțină colectarea de fonduri pentru Institutul Mamei și Copilului

Reamintim că la sfârșitul lunii iunie directorul Institutului Mamei și Copilului (IMC), Ștefan Gațcan, le-a expediat premierului Iurie Leancă și președintelui Parlamentului Igor Corman câte o scrisoare publică privind susținerea campaniei “Renaște Moldova”.

Astfel, în debutul ședinței Parlamentului de astăzi Corman a propus colegilor din parlament să răspundă pozitiv acestui apel și să doneze, pe bază binevolă, salariul de o zi pentru această instituție. “După cum știți IMC este un spital emblematic pentru țara noastră, este un loc de încărcătură sentimentală pentru toți cei care au devenit părinți la această maternitate. Eu am vizitat această instituție cu două luni în urmă, cu vicepreședinta Bundestagului german, Ulla Schmidt, care a fost anterior și ministru federal al Sănătății în Germania. Dumneaei s-a angajat să vină cu niște proiecte din Germania în sprijinul procesului de modernizare a maternității, dar cred că înainte de a aștepta ca alții să vină să ne spijine, ar trebui să ne implicăm și noi și eu”, a spus Igor Corman.

De asemenea, Corman a spus că s-a adresat și Comisiei Protecției Sociale și Familiei. “L-am rugat pe domnul Hotineanu, de asemenea, să discute cu colegii dumnealui și vă rog încă o dată să susținem această inițiativă”, le-a spus Corman deputaților.

Campania Renaște Moldova a fost demarată în luna aprilie și urmărește atingerea unor obiective cu impact social național: reducerea riscului de nașteri patologice prin garantarea accesului liber la medicina modernă; asigurarea de consultații, tratamente și asistență medicală de calitate pentru femeile care doresc să conceapă un copil, cele care se confruntă cu afecțiuni ginecologice și chiar mamele care au copii mici, din toate clasele sociale, de pe tot teritoriul țării.

Cei care doresc să facă donații pot transmite un SMS la numărul 9944 valabil în toate rețelele de telefonie mobilă. Mai multe informații despre beneficiari, dar și despre cei care au susținut campania până la acest moment: www.renastemoldova.md.
 
Sursa: Timpul.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.