Politică

Corman despre dorința ucrainenilor pentru cetățenia R. Moldova: Iată şi paşaportul moldovenesc devine preţios

Declarația aparține președintelui Parlamentului, Igor Corman, și a fost făcută în cadrul unui interviu, în cadrul căruia oficialul a vorbit și despre pașii ce urmează a fi făcuți după votul din Parlamentul European de la sfârșitul acestei luni, pentru acordarea regimului liberalizat de vize pentru moldoveni.

"Cel mai important, de fapt, este votul din Parlament, fiindcă apoi va urma o decizie la una dintre şedinţele Consiliului Uniunii Europene din luna martie, va fi aprobată şi codecizia Consiliului Uniunii Europene. După care, această decizie va fi publicată în Jurnalul Oficial şi, în termen de douăzeci de zile, va intra în vigoare”.

Cu privire la aşa-zisele „referendumuri” din Găgăuzia, Corman a menționat că, "calea, pe care noi am pornit acum, ori chiar şi aici la Parlament, şi la guvern de angajare a autorităţilor de la Comrat într-un dialog constructiv, pe cele două platforme, deci, comisia pe care dorim să o creăm în cadrul Parlamentului şi grupul de lucru la nivel de guvern, ca, într-adevăr, să căutăm soluţii pentru autonomie, să căutăm soluţii pentru problemele oamenilor care locuiesc în această regiune. Cred că aceasta este calea corectă”.

Menționăm că, săptămâna viitoare, plenul Parlamentului European ar urma să voteze asupra propunerii de liberalizare a regimului de eliberare a vizelor pentru cetăţenii moldoveni, posesori ai unui paşaport biometric. Preşedintele Parlamentului de la Chișinău, Iogor Corman, a fost în aceste zile la Bruxelles, pentru a pleda cauza Moldovei.

Sursa: europalibera.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *