Actualitate

Corneliu Ciurea: Numărul de protestatari din PMAN, deşi impunător, nu ajunge la cote critice

„Numărul de protestatari este foarte departe de această masă critică, care ar permite asemenea gen de acțiuni subversive, revoluționare. Și în aceste condiții, pentru a menține suflul de protest, pentru a menține solidaritatea grupului care protestează, Năstase și tovarășii săi de drum sunt nevoiți să exagereze, să mărească cu mult numărul protestatarilor”, a menționat analistul.

Totodată, Corneliu Ciurea susține că segmente mari din societate cum ar fi unioniștii și rusofonii sunt excluși de la protestele organizate de opoziția extraparlamentară pro-europeană. „Este foarte clar că această coalizare între toată opoziția capabilă de a purta „armele” și mase nu se poate produce. Aceasta este prima condiție care ne face să credem că aceste acțiuni de protest eșuează. Și o altă condiție foarte importantă care a funcționat mereu este sprijinul extern”, a spus analistul.

Jurnalistul Petru Bogatu susține că dacă în țară ar exista dictatură, așa cum susțin unii cetățeni, atunci nu ar fi existat protestele și organizatorii lor nu s-ar fi putut manifesta. Potrivit lui, la cea mai recentă manifestație au vorbit oratori intelectuali, bine pregătiți. „S-ar putea ca aceste persoane mai școlite să aibă o influență în staff-ul organizatorilor și să le confere mai multă coerență și să încerce să implementeze niște modele.

Mii de oameni s-au adunat duminică, 1 iulie, în Piața Marii Adunări Naționale la acțiunea de protest organizată de către Comitetul de Rezistență Națională al Mișcării populare cu același nume. Participanții la acțiune au cerut validarea rezultatelor alegerilor locale noi din capitală, tragerea la răspundere a judecătorilor care au emis hotărârile de invalidare, dar și anularea sistemului electoral mixt, adoptat anul trecut.

Poliția a anunțat că la manifestația de duminică au participat circa 7 mii de oameni, organizatorii au operat cu cifrele 30 de mii și 40 de mii.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *