Fotbal

Corupția în fotbal. Procuratura Generală a Elveției a pornit urmărirea penală a președintelui FIFA

Pe de altă parte, Procuratura suspectează că, pe 12 septembrie 2005, Sepp Blatter a semnat un contract cu Federația Caraibeană de Fotbal (cu Jack Warner ca președinte la acea vreme), nefavorabil pentru FIFA. Pe de altă parte, există suspiciuni întemeiate că, la implementarea acestei înțelegeri, Sepp Blatter a abuzat de funcție și și-a depășit atribuțiile, acționând împotriva intereselor FIFA și ale departamentului Marketing și TV al FIFA.

Printre alte acuzații aduse lui Blatter este și plata a 2 milioane de franci elvețieni către Michel Platini, președintele UEFA, care ar fi fost contravaloarea unor servicii prestate de francez între ianuarie 1999 și iunie 2002. Plata fusese făcută însă abia în februarie 2011.

Astăzi, 25 septembrie, reprezentanți ai Procuraturii Elvețiene l-au interogat pe Sepp Blatter, după întâlnirea Comitetului Executiv al FIFA care a avut loc la Zurich. Totodată, a avut loc o percheziție a procurorilor la sediul FIFA, împreună cu Poliția Federală elvețiană. Biroul președintelui FIFA a fost sigilat și mai multe documente au fost ridicate. 

Sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *