Internațional

Cosilierul pentru securitate națională al Casei Albe denunță ”absurditatea” discursului antioccidental al lui Putin

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a denunţat marţi ”absurditatea” acuzaţiilor lui Vladimir Putin care a afirmat că ameninţarea occidentală împotriva Rusiei justifică invadarea Ucrainei, informează France Presse și Agerpres.

”Nimeni nu atacă Rusia. Există un fel de absurditate în ideea că Rusia era sub o formă de ameninţare militară din partea Ucrainei sau a oricui altcineva”, a declarat reporterilor Sullivan.

În avanpremiera discursului preşedintelui american Joe Biden, programat marţi pentru ora 16:30 GMT de la Castelul Regal din Varşovia, Sullivan a declarat că el ”nu va schiţa niciun fel de plan pentru a pune capăt războiului, pe cale diplomatică”.

Mai degrabă, acesta se va concentra pe lecţia mai largă ce trebuie învăţată din războiul din Ucraina, în ceea ce consideră ca un ”punct de inflexiune” într-o luptă globală între democraţii şi regimurile autocratice.

”Deci, remarcile sale se vor referi în mod specific la conflictul din Ucraina, dar, desigur, va vorbi şi despre lupta mai largă care se desfăşoară între (pe de o parte) agresorii ce încearcă să distrugă principiile fundamentale şi (pe de altă parte) democraţiile care se unesc pentru a încerca să facă să fie respectate” aceste principii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *