Actualitate

COSME: 2,3 miliarde de euro pentru întreprinderile Mici și Mijlocii

Primul eveniment de informare despre acest program la care au participat aproximativ 40 de antreprenori a fost organizat astăzi de Organizația pentru Dezvoltarea ÎMM-urilor – ODIMMM, care este punctul național de contact al programului COSME în Republica Moldova.

Republica Moldova este primul stat membru al Parteneriatului Estic care a aderat la COSME. Prin intermediul acestuia, antreprenorii, inclusiv tinerii pot beneficia de sprijin în a accede pe noi piețe, în special pe teritoriul Uniunii Europene, pentru înființarea și dezvoltarea afacerilor. La program pot participa întreprinderi mici și mijlocii, antreprenori, administrații naționale și regionale. Una din condițiile principale este crearea unui parteneriat eficient între instituțiile europene și organizațiile de suport în afaceri din Republica Moldova.

Programul COSME reprezintă o oportunitate inedită pentru promovarea competitivității întreprinderilor din Republica Moldova, susține Iulia Iabanji, directorul general ODIMM. Ea a menționat că un accent important se pune pe impactul activităților realizate.
Programul COSME a fost gândit astfel încât să poată fi accesat cât mai ușor, a comentat pentru Radio Chișinău directorul Asociației Europene a Tinerilor Antreprenori, Andrian Băluță.
Bugetul total al programului COSME 2014-2020 este de 2,3 miliarde de euro. Contribuția Republicii Moldova la acest program este de 52 de mii de euro anual.

Până în prezent Republica Moldova a obținut un proiect în valoare de peste 180 de mii de euro. 

radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *