ActualitateEconomie

cosmonautul Oleg Kononenko va stabili duminică un record mondial

Cosmonautul rus Oleg Kononenko ar urma să stabilească, duminică, un record mondial pentru durata zborurilor spaţiale, cu aproape 2 ani şi jumătate petrecuţi în spaţiu, au anunţat agenţiile de presă ruseşti, citate de Reuters, informează news.ro. La ora 11:30:08, ora Moscovei (08:30:08 GMT – 10.30.08 – ora României), Kononenko, în vârstă de 59 de ani, va depăşi performanţa compatriotului său Ghennadi Padalka, care a acumulat un total de 878 de zile, 11 ore, 29 de minute şi 48 de secunde în cinci zboruri spaţiale înainte de a se retrage în 2017, a relatat agenţia de presă de stat TASS.
Kononenko, care este comandantul corpului de cosmonauţi al agenţiei spaţiale ruse de stat Roscosmos, efectuează al cincilea său zbor în spaţiu. La încheierea actualei expediţii, programată pentru 23 septembrie, Kononenko va fi înregistrat 1.110 zile în spaţiu. Experiența ISS La vârsta de 34 de ani, Kononenko a început pregătirea ca parte a grupului de cosmonauţi selectaţi pentru programul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), potrivit site-ului Agenţiei Spaţiale Europene.

El a efectuat primul său zbor în spaţiu la 8 aprilie 2008, în cadrul celei de-a 17-a expediţii principale a ISS, revenind pe Pământ la 24 octombrie 2008, a anunţat agenţia de presă Interfax. ISS este unul dintre puţinele proiecte internaţionale la care Statele Unite şi Rusia încă mai cooperează îndeaproape. În decembrie, Roscosmos a declarat că un program de zboruri încrucişate cu NASA către ISS a fost prelungit până în 2025.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *