Actualitate

Costa Rica are UN NOU PREȘEDINTE, în vârstă ce 38 de ani. Cine este acesta

Acest fost ministru al Muncii, în vârstă de 38 de ani, îşi întrece astfel adversarul, pastorul evanghelist Fabricio Alvarado (fără legătură de rudenie), care a obţinut 39,33%, conform Tribunalului Suprem Electoral.

Imediat după anunţ, candidatul conservator, în vârstă de 43 de ani, oponent ferm al căsătoriei între persoane de acelaşi sex, şi-a recunoscut înfrângerea într-un discurs în faţa susţinătorilor săi şi şi-a sunat adversarul pentru a-l felicita.

"N-am câştigat alegerile, dar putem accepta rezultatul cu capul sus", a declarat el.

La anunţarea rezultatelor, simpatizanţii lui Carlos Alvarado, adunaţi într-o piaţă din capitală, au primit vestea victoriei cu strigăte de bucurie, fluturând steaguri galbene şi roşii ale Partidului Acţiunea Cetăţenească (PAC, formaţiune aflată la putere).

Ce l-a diferențiat pe Carlos Alvarado de contracandidatul său

Spre deosebire de Fabricio, Carlos Alvarado propune o mai mare intervenţie a statului în economie şi este favorabil uniunii între persoane de acelaşi sex. Costaricanii au votat duminică într-o ţară văzută ca "Elveţia Americii Centrale" mai divizată ca oricând între două variante opuse de societate, potrivit experţilor, conchide AFP.

De profesie scriitor și jurnalist, Carlos Alvarado a reușit un scor de 60% din voturi. Contracandidatul său conservator, Fabricio Alvarado, a întrunit doar 39% din voturi.

Suesa: evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *