EconomieLumea

Cotația Bitcoin a crescut pentru prima dată la nivelul de 71.000 de dolari

Criptomoneda s-a scumpit cu 50% într-o lună, în anticiparea unei reduceri de două ori a emisiunilor.

Cursul bitcoin continuă să actualizeze recordurile istorice stabilite la începutul săptămânii trecute, relatează RBC Crypto.

Pe 11 martie, costul bitcoin a depășit pentru prima dată în istorie pragul de 71.000 de dolari, atunci când a fost asociat cu stablecoin USDT. La vârf, prețul criptomonedei a ajuns la aproape 71,4 mii de dolari.

În ultima lună, prețul bitcoin a crescut cu peste 50%, iar capitalizarea sa a depășit 1.380 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă, de asemenea, un alt record. Pe parcursul săptămânii, majoritatea criptoactivelor din top 10 au crescut în medie cu 10-30%.

Un motiv important pentru această creștere este așa-numita înjumătățire, care este așteptată în aprilie, după care emisiunea de noi bitcoini va fi înjumătățită.

În urmă cu o săptămână, cursul bitcoin a atins pragul de 65 de mii de dolari pentru prima dată în ultimii doi ani. Pe parcursul zilei, prețul criptomonedei a crescut cu peste 3 mii de dolari sau cu aproape 5%.

Pe 5 martie, cursul bitcoin a actualizat un nou maxim istoric, stabilit în noiembrie 2021. În momentul de vârf, costul criptomonedei a depășit 69 de mii de dolari.

Potrivit experților, cererea de bitcoin a fost asigurată de interesul pentru fondurile tranzacționate la bursă (ETF) de criptomonede la vedere. Astfel, tranzacționarea acestora a început pe 11 ianuarie, după ce a fost autorizată de autoritățile de reglementare din SUA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *