Internațional

Cotidianul Daily Mail: Marea Britanie va interzice fumatul

Planul vizează ridicarea limitei de vârstă pentru cumpărătorii de ţigări, care acum trebuie să aibă minimum 18 ani, în fiecare an, până când ultimii fumatori vor muri, moment în care fumatul va fi scos în afara legii.

Fumatul ucide mai mult de 100.000 de persoane în fiecare an în Marea Britanie, prin boli precum cancerul de plămâni sau emfizemul pulmonar. Deşi numărul de fumători britanici a scăzut constant în ultimele decenii, aproximativ 20% din populaţie continuă să fumeze, în ciuda măsurilor împotriva fumatului, cum ar fi interzicerea lui în spaţiile interioare publice.

Aproape 80% dintre fumători se apucă de fumat în adolescenţă. O pesoană care începe să fumeze la 15 ani are de trei ori mai multe şanse să moară de o formă de cancer decât fumătorii care au început după 20 de ani.

Asociaţia Medicală Britanică a primit şi iniţiative privind obligarea consiliilor locale din Marea Britanie să nu mai depună banii de pensii în fonduri de investiţii care investesc sumele respective în companii din industria tutunului. Potrivit unor date, industria tutunului a primit investiţii de 1 miliard de lire sterline din fondurile de pensii.

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *