Economie

Cotizaţia de membru al Crucii Roşii din Moldova va fi achitată din bugetul de stat

Un proiect de lege în acest sens a fost votat în lectură finală în Parlament. Astfel, pentru calitatea de membru a Republicii Moldova în cadrul Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie din bugetul de stat vor fi alocaţi anual o mie de franci elveţieni.

Potrivit Parlamentului, noua prevedere este în concordanţă cu practica internaţională de colaborare a statului cu societăţile de Cruce Roşie de nivel naţional în susţinerea achitării contribuţiei de membru a organizaţiei la finanţarea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii.

În anii precedenţi, Guvernul a mai participat la achitarea contribuţiei de membru din fondul de rezervă al statului, chiar dacă redacţia în vigoare a Legii privind Societatea de Cruce Roşie din Moldova nu impunea achitarea.

Societatea de Cruce Roşie din Moldova este o organizaţie afiliată valorilor umanitare care acţionează în conformitate cu Principiile Fundamentale ale Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie şi Convenţiilor de la Geneva la care Republica Moldova este parte. Scopul organizaţiei este suportul şi ajutorul umanitar acordat persoanelor în cazuri de urgente şi situaţii excepţionale.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *