Timpul Liber

Creangă, sărbătorit pe ambele maluri ale Prutului

În perioada 27 februarie – 2 martie, în cele două oraşe vor avea loc expoziţii, concursuri, vizionări de filme şi recitaluri din opera scriitorului.
La Chișinău, evenimentele au demarat ieri, cu simpozionul „Ion Creangă şi regenerarea spiritului” la Biblioteca Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Tot ieri, pe parcursul zilei, la Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici”, elevi de la diferite şcoli şi licee din Chişinău au prezentat o serie de scenete şi monospectacole inspirate din poveştile şi din „Amintirile din copilărie” ale lui Ion Creangă. În holul teatrului a fost vernisată o expoziţie de carte: „Ion Creangă – marele povestitor al românilor”. La Iaşi festivitățile au demarat cu Festivalul de Literatură pentru Copii „Ion Creangă”, ediţia a III-a şi un spectacol al elevilor „Mărţişoare la Bojdeucă”.

Zilele Creangă sunt organizate de Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă”, Secţia Naţională din R. Moldova a Consiliului Internaţional al Cărţii pentru Copii şi Tineret (IBBY) şi Muzeul Literaturii Române din Iaşi, în parteneriat şi cu alte instituţii din cele două oraşe.
La 1 martie se împlinesc 176 de ani de la naşterea clasicului literaturii române Ion Creangă.

Radio Chișinău
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *