Externe

Credite în loc de salarii pentru angajaţii din Rusia

Ziarul din Perm „V kurse” a publicat o circulară trimisa de ISU tuturor unităților din regiunea Perm în care se anunță despre posibile întârzieri ale salariilor. Angajații sunt încurajați să se împrumute la banca – cu o dobândă sub 26 la sută pe an. Așa cum am declarat o sursa din ISU, „pompierilor li s-a dat ferm de înțeles că bani în acest an nu vor mai fi”.

O astfel de situație a apărut în cel puțin trei regiuni din Rusia – Vladimir, Kaluga și Kirov, scrie site-ul postului de televiziune LifeNews. „Au propus împrumuturi de la (banca) VTB. Nu știu în ce condiții, dar ei spun că ar fi fără dobândă”, – a declarat o sursă din regiunea Vladimir.

O alta sursă, din departamentul contabilitate al ISU a confirmat problema cu plata salariilor. „Ministerul nu mai are bani” – afirmă aceasta.
Postul de televiziune „Dojdi” anunță că în unele situații angajații au fost direcționați spre banca Sberbank.

Şi ISU din regiunea Sverdlovsk a recomandat împrumuturi pentru angajați pentru a „evita tensiunile sociale”.

La fel și în regiunea Arhangelsk, unde ISU a anunțat că nu mai sunt bani.

Svetlana Grigorieva, inspectorul șef al Inspectoratului Muncii din regiunea Vladimir susține că eliberarea de credite în loc de salarii este contrară legii. „Angajații pot depune plângeri la Inspectoratul de Muncă, instanța de judecată sau procuratură”, – a precizat ea.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *