Timpul Liber

Creepy Animation Night: o noapte cum n-a mai văzut Chişinăul

Este vorba despre Creepy Animation Night, care va anima chişinăuienii în seara zilei de sâmbătă, 5 noiembrie, începând cu ora 23:00, la Cinematograful „Odeon”.

Creepy Animation Night reprezintă o noapte întreagă de filme de animaţie bizare şi provocatoare, între care sunt intercalate două momente de live act audiovizual la fel de neconvenţional. Evenimentul are loc mereu cu casa închisă în cadrul ediţiei bucureştene a festivalului. Anul acesta, la Chişinău, protagonişti vor fi artistul grafic Andrei Fantana, care va desena live pe ecranul cinematografului, şi muzicienii Res Es şi Minus.

Artistul Andrei Fantana a desenat live, în 2010, pe ecranul Cinema „Patria” din Bucureşti, în cadrul Creepy Animation Night 2.

Minus (Daniel Stanciu) este, la 26 de ani, unul dintre cei mai în vogă muzicieni români din zona improvizaţiei, muzica sa fiind extrem de eclectică şi originală. În 2010 a fost selecţionat printre participanţii la prestigioasele workshopuri de muzică Red Bull Music Academy. Celălalt muzician, Res Es (Şerban Ilicevici), pe parcursul ultimilor şase ani, a făcut parte din proiecte muzicale de genuri extrem de diverse, liantul dintre toate tipurile de muzică pe care le creează fiind, potrivit acestuia, o colecţie de emoţii care îl ajută să marcheze momentele cele mai importante din existenţa sa.
De asemenea, vor rula 21 dintre cele mai neobişnuite scurtmetraje de animaţie ale anului. Printre ele se numără The Monster of Nix (Olanda-Franţa-Belgia, 2011); The Ark (Polonia, 2007), regizat de Grzegorz Jonkajtys, animatorul polonez care are în CV titluri precum Star Trek, Sin City, Labirintul lui Pan, Rango sau Transformers. Alte titluri: Underlife (Polonia, 2010); Save the Rhinoceros (Finlanda, 2010); Fuera de Control (Mexic, 2008) sau Martyris (Mexic, 2010).

Biletele pentru Creepy Animation Night costă 50 de lei şi vor putea fi achiziţionate de la casieria Cinema „Odeon”, începând de marţi, 1 noiembrie.
Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est organizează o ediţie specială la Chişinău, în perioada 3-6 noiembrie 2011, la Cinema „Odeon”. În cadrul acesteia vor fi proiectate câteva zeci de filme de scurt şi lung metraj. Partenerii media ai festivalului sunt TIMPUL, PRO TV Chişinău, „Adevărul” Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *