Actualitate

„Crescătorii” de canabis și mac au fost descoperite de polițiștii din Cahul

În una dintre gospodăriile unde au descins polițiștii, canabisul era crescute într-o seră. După datele preliminare, în seră erau cultivate circa 250 de plante. Totodată, în urma percheziției efectuate, polițiștii au identificat și o armă de vânătoare deținută ilegal.

Stăpâna casei a recunoscut că are în ogradă plante interzise și a arătat locul unde acestea erau crescute, dar a menționat că nu ea le-ar fi plantat și îngrijit.

Pe altă adresă din aceiași localitate, în grădină erau plantate peste 200 de tufe de mac. Plantele au fost ridicate și numărate, iar cazul a fost documentat.

„Raziile care au fost pornite anterior nu o să se oprească, noi lucrăm și zi și noapte. Organele de forță sunt la datorie mereu, situația o cunoaștem din raion și conlucrăm cu alte servicii abilitate ” a declarat Iurii Briceag, șeful IP Cahul.

Potrivit Comisarului, acestea descinderi au rolul de a combate cultivarea și traficul substanțelor narcotice și ele vor continua nu numai în raionul Cahul dar și în raioanele învecinate.

Aceste fapte cad sub incidența Codului Penal, iar dacă persoanele vor fi găsite vinovate acestea riscă o amendă de până la 900 unități convenționale ori închisoare.  

ziuadeazi.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *