Actualitate

Crește numărul crimelor înregistrate în Moldova

Faptul că situaţia criminogenă din ţară ia proporţii alarmante îl atestă şi statisticile din ultimii ani. Dacă în februarie 2010 au fost înregistrate 28 de crime grave, în aceeaşi perioadă a anului 2011 – 118. Şi acest număr sporeşte în continuare. Potrivit MAI, de la începutul anului în curs au fost înregistrate deja 26 de omoruri. 

Crima care a zguduit Moldova după gradul de bestialitate a fost cea de la Durleşti. Și după peste 500 de perchiziţii la domiciliu, sute de persoane verificate, zeci de mostre transmise în România pentru efectuarea expertizei ADN, zeci de suspecţi reţinuţi, după care eliberaţi, persoana care se face vinovată de moartea tinerilor care au fost omorâţi cu sânge rece la Durleşti continuă să se afle la libertate.

Un an mai devreme, o crimă similară a avut loc pe un câmp din apropierea orăşelului Ialoveni. Cine este autorul crimei, nu ştim nici până azi. Un alt an, o altă crimă în acelaşi raion. O femeie taximetrist a fost ucisă lângă localitatea Pojăreni, raionul Ialoveni. În iulie 2012 suspecţii au fost reţinuţi şi şi-au recunoscut vina. Aceştia s-au dovedit a fi un bărbat în vârstă de 33 de ani şi o femeie de 27 de ani.

Ion Stratulat, tânărul care a fost împuşcat mortal la o terasă chiar din inima capitalei de către sportivul Ion Şoltoianu. La un an şi jumătate de la producerea incidentului, dosarul încă este examinat în prima instanţă, în şedinţă închisă, iar Şoltoianu – ferit de ochii presei.
Iunie 2011. În centrul Chişinăului a explodat o maşină. Preşedintele Federaţiei de tenis din Moldova, Igor Ţurcanu, a murit în urma incidentului. Potrivit datelor poliţiei, maşina „Lada” care a explodat avea numere de înmatriculare în Rusia.

Sigur, şirul crimelor grave produse nu se oprește aici. Putem adăuga şi omorul fiicei preşedintelui raionului Ocniţa, găsită împuşcată lângă uşa casei sale şi omorâtă chiar de către soţul ei, cele două surori din raionul Cahul omorâte cu sânge rece şi îngropate la marginea satului de alţi patru tineri etc. Nu putem trece aici cu vederea nici cazul care a avut loc zilele trecute în Măgdăceşti, Criuleni, când mama şi fiul acesteia au fost omorâți cu cruzime chiar în faţa fiicei de numai trei ani. În timp ce unii oficiali se contrazic în estimarea numărului de infracţiuni, zeci de crime odioase rămân neelucidate, iar autorii acestora se plimbă nestingherit printre noi. Aşa sau altfel, aceştia ne dau asigurări că toate crimele de rezonanţă vor fi descoperite, iar făptaşii pedepsiţi, dar când?

Timpul.md via TV7.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *