Economie

Creșterea economică a Federației Ruse STAGNEAZĂ

Preşedintele Vladimir Putin a promovat după câştigarea celui de-al treilea mandat de preşedinte un model de creştere bazat pe investiţii, nematerializate din cauza cererii interne scăzute, care a afectat profitabilitatea unor companii precum producătorul de automobile AvtoVAZ.

Creşterea economică a încetinit în fiecare trimestru, de când Putin a revenit la Kremlin în martie 2012, oficiali de rang înalt, inclusiv premierul Dmitri Medvedev, avertizând că modelul economic bazat pe exporturi este aproape de epuizare.

Perspectivele slabe de creştere economică din Rusia au redus şi interesul investitorilor pentru acţiunile companiilor ruseşti. În aceste condiţii, indicele RTS, care include acţiunile a 50 de companii, a scăzut cu 6% în acest an, comparativ cu o creştere de 24,2% a indicelui american Standard & Poor’s 500.

Preţurile de consum au crescut în octombrie cu 6,3% faţă de intervalul similar din 2012, iar banca centrală prognozează că inflaţia va depăşi ţinta de 5-6% stabilită pentru acest an, iar creşterea economică va fi lentă, pe termen mediu.

Sursa: curierulnational.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *