Ultima oră

Creștinii ortodocși din nou nemulțumiți de Mitropolie

Aceştia se arată nemulțumuţi de inactivitatea Mitropoliei în ceea ce priveşte recenta adoptare a „Legii cu privire la asigurarea egalităţii”, înregistrarea ligii islamice, eşecul introducerii „Bazelor Ortodoxiei” în şcoli şi scandalul declanşat de peste 20 de clerici din Ungheni, Nisporeni şi Călăraşi, care au protestat împotriva numirii PS Petru în funcţia de episcop ale acelor raioane”.

,,Avem în față un tablou apocaliptic: când era absolut necesar și crucial ca vocea Mitropoliei să răsune hotarât împotriva tentativelor puterii de a legifera sadomia pentru a-și recăpăta încrederea în fața creștinilor ortodocși, aceasta a luat apa în gură ca la comandă, iar când oamenii și-au manifestat indignarea a reacționat isteric”, a declarat în cadrul unei conferinţe Dorin Jambă, unul din membrii grupului de iniţiativă.
Studenţii cer excluderea din Biserică a premierului Vlad Filat, ministrului Justiţiei, Oleg Efrim, ex-ministrului, Alexandru Tănase, preşedintelui Nicolae Timofti, precum şi celor 53 de deputaţi care au votat Legea privind asigurarea egalităţii.
Tinerii au declarat că în cazul în care Mitropolia nu va reacţiona nici de această dată vor cere Sinodului din Rusia convocarea unei Comisii Patriarhale care ar evalua „capacitatea sau incapacitatea mitropolitului Vladimir de a ,,păstori biserica din R. Moldova”. În caz contrar tinerii spun că ar putea urma exemplul lui Alexei Popov, care protestează de patru zile în faţa sediului Mitropoliei.
Amintim că membrii grupului au facut o declaraţie în urmă cu trei săptămâni în care acuzau Mitropolitul de trădare și amenințau că se vor adresa Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, dacă mitropolitul Moldovei nu-şi va cere iertare de la creştinii moldoveni.

Natalia Turtureanu, Stagiară

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *