JustițieMoldova

Crima din parcul Valea Trandafirilor: 13 ani de pușcărie și un 1 milion de lei prejudiciu moral familiei pentru cei doi militari învinuiți de omor

Cei doi militari care au ucis în bătaie unui tânăr în parcul Valea Trandafirilor la începutul lunii ianuarie 2022, au fost găsiți vinovați de omor intenționat de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Astăzi, 20 aprilie, aceștia au fost condamnați la 13 ani de închisoare în penitenciar și vor achita un prejudiciu moral în valoare de 1 milion de lei și 45 de mii de lei pentru cheltuieli adiționale – înmormântare, biletele de avion ale mamei victimei.

Cei doi tineri, în vârstă de 20 de ani, au primit sentințe de 13 ani după gratii, în timp ce procurorul a solicitat pedepse de câte 13 ani și 4 luni pentru fiecare, a declarat purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

Apărătorii învinuiților cere instanței o pedeapsă mai blândă, de 10 ani de pușcărie, având în vedere faptul că aceștia și-au recunoscut vina.

Mama victimei speră ca judecătorii să ia o decizie mai aspră și să le dea pedeapsă maximă.

Amintim că în dimineața zilei de 3 ianuarie 2022, în apropiere de lacul din Valea Trandafirilor din capitală, a fost descoperit cadavrul unui tânăr de 21 de ani, cu multiple semne de moarte violentă.

Astfel, peste o zi de la comiterea faptei îngrozitoare, polițiștii au identificat și reținut doi suspecți, ulterior aceștia au fost plasați în arest preventiv.

Potrivit canalului de Telegram Ungureanu 112, cei doi sunt originari din municipiul Chișinău (unul din Colonița). Ambii au petrecut în „armată” opt luni, iar crima ar fi comis-o în noaptea de duminică spre luni – 2 spre 3 ianuarie, scrie Replicamedia.md.

Descoperirea crimei a pornit după ce lângă cadavru ar fi fost depistat un bon de plată de la un magazin din Chișinău. Astfel, în baza imaginilor surprinse de către camerele de supraveghere, victima ar fi fost observată în compania altor tineri, printre care și cei doi militari. După ce au fost găsiți, în telefonul unuia dintre suspecți polițiștii au descoperit că în seara crimei acesta ar fi căutat pe internet ce prevede Codul Penal pentru omor.

Sursa: Replicamedia.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *