Social

Crima sângeroasă de la Hiliuți: Alți doi co-participanți au fost condamnați la ani grei de închisoare

Doi co-participanți ai omorului de la Hiliuți, care s-a soldat cu decesul a doi tineri, au fost condamnați la închisoare, pe un termen de 25 ani, și respectiv 22 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și omor intenționat.

De asemenea, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus încasarea de la fiecare dintre cei doi inculpați indicați supra, în beneficiul celor trei succesori a tinerilor omorâți a prejudiciului moral cauzat a câte 100 mii lei în beneficiul fiecăruia, scrie Realitatea.md.

Responsabilii spun că, la pronunțarea sentinței, în privința altor trei persoane figurante pe caz, instanța de judecată a dispus achitarea acestora, pe episodul de omor intenționat, din motiv că fapta nu a fost comisă de inculpați. Sentința pe acest capăt, va fi contestată de către acuzatorii de stat.

„Deși au fost achitați pe fapta de omor, cei trei inculpați au fost găsiți vinovați și condamnați pe fapta de tâlhărie. În acest sens, doi dintre ei au fost condamnați la închisoare pe un termen de 6 ani și 8 luni fiecare, iar cel de-al treilea inculpat a fost condamnat la 8 ani închisoare, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis”.

În privința celor trei inculpați, instanța de judecată a schimbat măsura preventivă din arest la domiciliu cu arest preventiv, fiind luați sub strajă din sala de judecată.

Mai mult, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus încasarea de la fiecare dintre cei trei inculpați a prejudiciului moral cauzat în beneficiul celor trei succesori a tinerilor omorâți, a câte 10 mii lei pentru fiecare.

În luna martie, unul dintre co-participanții omorului de la Hiliuți, care s-a soldat cu decesul celor doi tineri, a fost condamnat anterior la închisoare, pe un termen de 17 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și omor intenționat.

„Acest inculpat și-a recunoscut vina integral în săvârșirea infracțiunii incriminate, iar cauza penală în privința acestuia s-a examinat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală”.

Vă amintim că, în luna noiembrie a anului trecut, doi tineri din Bălți au fost omorâți cu sânge rece într-o pădure din satul Hiliuți, raionul Fălești. Motivul crimei au fost 3000 de euro, bani câștigați fraudulos în jocurile de cărți. Criminalii i-au ademenit să mai joace odată, știind că aceștia trișează, s-au întâlnit și i-au ucis.

A doua zi, polițiștii au reținut patru persoane, iar mai târziu încă doi atacatori.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *