CSI / RusiaRăzboi

„Crimeea este pentru totdeauna a Rusiei”. Kievul nu are resurse și putere militară pentru un atac asupra peninsulei, susține un oficial rus

Ucraina nu are resurse pentru un atac asupra peninsulei Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014, iar Occidentul nu va ajuta Kievul „în această aventură”, consideră Viktor Bondarev, șeful Comisiei pentru apărare și securitate a Consiliului Federației, potrivit TASS. ​Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski afirmă că războiul Rusiei împotriva Ucrainei şi a întregii Europe libere a început cu Crimeea şi trebuie să se încheie cu eliberarea Crimeei.

„Ucraina nu are nici resursele, nici forța militară, nici sprijinul locuitorilor Crimeei pentru ofensiva promisă în peninsulă. Nici Occidentul nu va face vreun efort real pentru a ajuta Ucraina în această aventură. De aceea, autoritățile de la Kiev nu vor depăși nivelul unui anunț”, a scris șeful Comisiei pentru apărare și securitate a Consiliului Federației, pe canalul său de Telegram.

Bondarev susține că declarațiile Ucrainei privind intențiile sale de a recupera Crimeea sunt „nesăbuite și obraznice”.

„Rusia a returnat Crimeea în primăvara anului 2014, deoarece este teritoriul nostru strămoșesc, locuitorii săi au dorit ei înșiși să fie împreună cu țara noastră. Iar dorința exprimată de autoritățile de la Kiev de a reveni la status quo-ul teritorial din februarie 2014 nu este altceva decât un flirt cu propriii cetățeni și o încercare de a-i convinge de iminenta victorie, o încercare de a ridica moralul forțelor armate și de a arunca praf în ochii patronilor occidentali în speranța unui ajutor sporit din partea acestora”, a declarat Bondarev.

De asemenea, acesta susține că peninsula Crimeea este pentru totdeauna a Rusiei, o retorică preluată de la sictatorul rus Vladimir Putin, care a afirmat și despre cele patru teritorii ucrainene parțial ocupate pe care le-a anexat – Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie – că vor fi face mereu parte din Federația Rusă, cu toate că militarii ruși au fugit din unele zone.

„Crimeea este a noastră – acesta nu este doar un slogan și un hashtag, este o realitate imuabilă”, a conchis deputatul.

Atacuri în peninsula Crimeea

​Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski afirma în luna august că războiul Rusiei împotriva Ucrainei şi a întregii Europe libere a început cu Crimeea şi trebuie să se încheie cu eliberarea Crimeei, argumentând că prezenţa ocupanţilor ruşi în peninsulă este o ameninţare pentru întreaga Europă şi pentru stabilitatea globală.

Liderul de la Kiev consideră că pacea reală, care va pune capăt războiului Rusiei împotriva Ucrainei, este posibilă numai după eliberarea Crimeei ocupate.

Menționăm că în ultimele luni, mai multe atacuri au avut loc în Crimeea, flota rusă de la Marea Neagră fiind principala țintă vizată.

Ucraina a recunoscut pentru prima oară că forțele sale au efectuat atacuri asupra flotei Mării Negre din Sevastopol în Crimeea la sfârșitul lunii octombrie, potrivit CNN.

Volodimir Zelenski a anuțat pe 5 noiembrie va lansa o campanie de strângere de fonduri pentru o flotă de drone maritime, prin intermediul platformei online United24, vehicule folosite în atacurile din peninsula Crimeea, relatează sursa citată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *