Externe

Criminalitatea a crescut în Germania de când au fost ridicate restricțiile COVID

În Germania, numărul de infracțiuni raportate a crescut de la eliminarea restricțiilor privind coronavirusul în 2022.

Germania a înregistrat 5.628.584 de infracțiuni penale în 2022. Aceasta reprezintă o creștere de 11,5% în comparație cu anul 2021.

Creșterea a fost afectată în special de furturi: creștere de 20%, până la 1.780.783 de cazuri; tâlhării: creștere de 27%, până la 38.195 de cazuri; vătămări corporale: vătămări corporale periculoase și grave: creștere de 18%, până la 144.663 de cazuri; vătămări corporale simple: creștere de 19%, până la 366.699 de cazuri.

Numărul actual de cazuri penale raportate este cu 3,5% mai mare decât cifra comparabilă pentru 2019, ultimul an fără restricții coronariene.

Ministrul german de interne, Nancy Feather, senatorul de interne al capitalei germane, Iris Spranger, și șeful Oficiului Federal pentru Afaceri Penale, Holger Münch, au prezentat noile cifre la Berlin.

Münch a precizat că, chiar și după încheierea pandemiei, s-a confirmat evaluarea potrivit căreia multe fenomene infracționale se deplasează din ce în ce mai mult spre domeniul digital.

Infractorii din domeniul digital operează cu precădere peste granițe. Acest lucru este valabil mai ales în cazul imaginilor ilegale cu copii. Prin urmare, autoritățile au decis să intensifice cooperarea între agenții online.

Între timp, numărul infracțiunilor motivate politic în Germania în 2021 a fost cel mai mare din ultimii 20 de ani.

Sursa DW

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *